Силен човек от ГЕРБ засипа с критики правителството.ГЕРБ-СДС предлагат пакет от законови

...
Силен човек от ГЕРБ засипа с критики правителството.ГЕРБ-СДС предлагат пакет от законови
Коментари Харесай

Чолаков, ГЕРБ: Правителството не се справя с форсмажорната ситуация, защото не включва кметовете

Силен човек от ГЕРБ засипа с рецензии държавното управление.

ГЕРБ-СДС предлагат пакет от законови промени за облекчение на процедурите за бежанци от български генезис. Внесени са три законопроекта, един от които е законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежището и бежанците.

„ В Полша към този момент са приели 1 милион бежанци, в Румъния – няколкостотин хиляди, което значи, че тези страни работят доста добре, те са доста високоорганизирани. Ние явно не сме. На 14-ия ден вършим щаб и евентуално в петък ще стартираме да записваме бежанците по директивата за краткотрайната протекция, което е тъпо към този момент “, разяснява пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„ Ние сме в обстановка на форсмажор и аз не мога да схвана тази детска игра, която продължава да се играе, с ръководството на страната “, съобщи Чолаков в предаването „ Преди всички “.

„ Организационно нашето държавно управление не знае по какъв начин да се оправи с този проблем, а то не се оправя, тъй като не включва кметовете “, посочи Чолаков. По думите му в законопроекта на ГЕРБ централно място е отредено на локалната власт и какво вършат кметовете в актуалната обстановка с бежанците.

Вторият законопроект касае Закона за доброволчеството. Според Радомир Чолаков подобен закон би трябвало да се одобри незабавно, тъй като е останал план от последния мандат на ГЕРБ.

„ Вчера чухме, че държавното управление щяло да работи с неправителствени организации. Имам смътното съмнение, че в този момент ще стартират едни Неправителствени организации да получават едни пари, с цел да посрещат бежанци. Кои ще са тези Неправителствени организации, следва да забележим. “

Третият законопроект визира така наречен „ Карта на българина “, за която е заимстван полски опит.

„ Поляците са го създали по този начин и са си върнали 1 милион души от украинската диаспора още от 2007 година, когато са го въвели този режим и сега одобряват още 1 милион “, разясни Радомир Чолаков и посочи, че това е документ, който при влизане в страната дава всички права, с които разполагат българските жители.

Крайно време е да създадем доста внезапна стъпка за привличане на нашите сънародници от диаспората, уточни Радомир Чолаков.

„ Става дума освен за Украйна, а за второ-трето потомство деца на емигранти, български. “

Удостоверение за генезис у нас се добива по много комплицирана административна процедура, означи още националният представител от ГЕРБ, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР